La multi ani!

Data de 8 noiembrie este dedicata celebrarii Arhanghelilor Mihail si Gavriil. Avem de a face, de aceasta data, nu cu oameni ce si-au dobândit sfintenia prin viata lor exemplara, ci cu fiinte sublime, pure, ideale. Este vorba despre îngeri, fiinte invizibile care au fost create de Dumnezeu înainte de începutul lumii. Mihail si Gavriil fac parte din rândul acestor creatii perfecte ale lui Dumnezeu, sunt slujitori de încredere ai divinitatii si protectori prin excelenta ai oamenilor. Ei sunt mesageri si prevenitori, ei ne vegeheaza constant si sadesc în mintea noastra toate gândurile bune.

La început toti îngerii erau buni, iar Lucifer era cel mai stralucitor si cel mai înzestrat dintre toti. Numai ca trufia l-a facut sa se creada mai presus de creatorul sau si pedeapsa lui a fost una teribila… îngerul luminos a cazut si a devenit printul întunericului iar fiintele invizibile care îl sustineau au devenit demoni.

Atunci a început lupta dintre bine si rau, dintre lumina si întuneric. Cetele îngeresti, sub conducerea Arhanghelului Mihail, i-au alungat din ceruri pe demonii lui Lucifer si, astfel, cerul a fost curatat de orice rau, iar îngerii au vazut în caderea printului întunericului un semn al maretiei puterii Divine si nici unul nu a mai îndraznit sa îl sfideze pe Creator. Arhanghelul Gavriil este cunoscut pentru participarea sa în evenimente esentiale din istoria umanitatii: el a anuntat caderea Sodomei si a Gomorei, el a prevestit nenorocirile ce se vor abate asupra Egiptului, el a fost mesagerul Nasterii, Patimilor si Învierii Mântuitorului si al altor minuni.

Îngerii sunt creaturi invizibile, imaginile din icoane sunt unele pe care aceste fiinte le-au împrumutat pentru a putea intra în dialog cu oamenii. Fiecare dintre noi îsi imagineaza propriul înger dupa bunul plac, dar, oricum ni l-am reprezenta, important este sa îi fim recunoscatori pentru grija neobosita pe care ne-o poarta. Pe 8 noiembrie sarbatorim doi îngeri importanti si, de asemenea, îi serbam pe cei dragi care le poarta sfintele lor nume.

La multi ani tuturor!

Reclame

2 gânduri despre „La multi ani!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s