La multi ani, Romania!

La multi ani, Romania! La multi ani, romani! indiferent in ce colt de lume sunteti!

Suntem patrioti? Ne nastem sau dobandim acest sentiment pe parcurs? Probabil si una si alta! Cred ca exista in fiecare sentimentul de patriotism, depinde doar de individ daca il accentueza sau atenueaza pe parcursul vietii.
Noi, romanii, suntem renumiti pentru patriotismul nostru: nu ne vindem tara! oare asta inseamna a fi patriot? a-ti iubi tara, istoria, stramosii? Mai mult sau mai putin…L-am luat in brate acum ceva timp pe „nu ne vindem tara” si am pus lozinca la loc de cinste.
Intrebati, asa, aleator, pe strada, cati stim cand a domnit Stefan cel Mare, cati stim cine a fost Matei Corvin sau despre Posada. Intrebati de perioada domniei lui Carol I si veti fi surprinsi sa aflati ca nu stim mai nimic, dar suntem patrioti.
A fi patriot inseamna a-ti iubi istoria in primul rand, a-ti respecta stramosii, limba si tara.
Oare cei ce sunt plecati dincolo de granitele tarii sunt patrioti? Cred ca da, chiar daca unii isi reneaga neamul si uita unde au spus prima oara „mama”. Patriotismul nu moare niciodata, ne iubim tara in care ne-am nascut pentru ca exista legaturi nevazute si nestiute cu glia strabuna. Orice ati spune, ne intoarcem sa murim „acasa”, nicaieri nu e mai bine ca „acasa”, dorul ne cuprinde vrand nevand, iar romanismul si nationalismul, dragii mei, nu sunt echivalentul la a-ti iubi tara si neamul.

La multi ani Romania! La multi ani romani, indiferent unde va aflati! si …sa parafrazam…ROMANIA TE IUBIM! asa cum esti…

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s