Jurnal Eva Maria – clinica din Augsburg

Buna! si inca o data multumiri tuturor celor care v-ati implicat in acest proiect. Datorita noua, tuturor, Eva este acum In Germania si va incepe tratamentul. De acum, in afara de mami o va avea alaturi pe doamna Nedelia Schwager, din Augsburg, care o va vizita si probabil ne va tine la curent cu stare ei. Va redau cuvintele ei, imediat dupa ce Eva a ajuns la aceasta clinica. Am inteles ca momentan este in carantina si nu a putut intra la ea, dar iata prima zi a Evei aici:

„Buna Ziua la toata lumea,

Vin cu vesti noi.

Ieri 7.3. familia Evei au ajuns cu bine la ora 11,15 la Klinika din Augsburg unde era asteptata. I-am intimpinat la Klinika unde au fost primiti cu mare caldura si cu multe zimbete. Au primit o camera de VIP-uri unde bate mereu soarele , o atmosfera, nu de klinica ci de Gradinita, cu sali de joaca, chiar este perioada carnavalului si erau mai toate imbracate in costume de carnaval, ceea ce i-a facut bine Evei, nu prea a vazut halate albe. Iar medicii imbraca un halat verde, poarta o masca de gura si manusi, toate de unica folosinta.

Dar acum despre Eva, a suportat cu bine zborul fara nici o interventie, fara neplaceri. Dar in camera ei cind a ajuns a plins mult si nu-i pute nimeni sa-i faca pe plac si pt. faptul ca era de la ora 5 trezita si era f.f. obosita. Mama Alexandra a reusit sa o linisteasca, sa doarma putin.

Nici macar asistentele sau Doctorita nu a vrut sa o deranjeze de la somn. De astazi urma ca doctorita sefa de pe sectie sa-i citeasca tot protocolul si sa-i vada analizele si apoi sa decida cu ce tratament incep. Oricum vor fi tot tratament cu citostatice.

La plecarea mea din salon, a plins auzind cuvintul “casa” si vroia si ea acasa. Dar fratele ei Radu i-a instalat internetul , care l-au primit imediat , fara probleme la ele in camera. O numesc,” camera ” pt. ca nu arata a salon de spital. Doar patul .

Vreau sa va spun ca familia este f. incintata de primirea lor, de felul lor cum se comporta , bat la usa usor intra usor in camera, au rabdare ce Eva, asteapta mereu pina cind ea este int-ro stare mai linistita, nu o streseaza ii vorbesc blind si cu multa intelegere si blindete. Doctoritele si asistentele emana tot timpul caldura sufleteasca , iti transmit mereu senzatia de speranta, ca va fi un final fericit si reusit.

Am intrebat daca au mai avut din Rominia pacienti si au spus ca da, nea-u spus si de Alexia stanese, si de alti copii. Ne-au spus ca au un pacient pe an din Rominia si ca le face mare placere auzind ca au fost recomandati de alti pacienti. Le motiveaza intr-un fel sa-si faca mai departe meseria cu mare drag si respect fata de pacienti.

Inseamna ca noi sintem o echipa de valoare daca am fost recomandati peste hotare” mi-a spus zimbind ao asistenta mica de statura si tare draguta pe care Cezar a numit-o “pistolara” pt. ca avea costum de cowboi.

Eu le-am parasit pe la ora 18, si mi-am dat seama ca sint multumite si se simt in siguranta si bineinteles ca au mari sanse.

Le doresc mult mult noroc si multa sanatate.

Va multumeste tuturor celor care au ajutat-o , prietenilor si mamicilor care au sustinut-o si au ajutat-o pe perioada de spitalizare in Fundeni si nu in ultimul rind medicilor de acolo , toti acesti oameni i-ati facut posibilul de a ajunge la Augsburg.

Pe curind si multa sanatate la toti.”

Speram ca evstile bune sa vina mai repede, asa cum astepotam si aceasta primavara! Multumim stimata doamna ca le sunteti alaturi intr-o tara straina!

Anunțuri

Un gând despre „Jurnal Eva Maria – clinica din Augsburg

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s