„Se rapesc copii pentru trafic de organe”

Citez din ziarele on-line (de altfel o auzisem si de la mamicile din parculet):
„Se rapesc copii pentru trafic de organe”.
Politia Capitalei neaga aceasta afirmatie prezenta pe forumuri si retele sociale si cere populatiei sa nu provoace o panica nejustificata.

Citez, iarasi, din comunicatul Politiei Capitalei:
„Referitor la unele mesaje transmise prin email si retelele de socializare prin care se crediteaza ideea ca mai multi copii ar fi fost rapiti in vederea prelevarii de organe (…) Toate aceste mesaje sunt false. Nu au fost inregistrate astfel de cazuri, nu au fost gasite cadavre sau persoane in coma care sa prezinte lipsa unor organe interne si nicio persoana nu a formulat vreo plangere in care sa reclame rapirea vreunui copil” … „In ultima perioada, diverse persoane, sub protectia anonimatului, sustin ca au cunostinta despre rapirea unor copii, despre mutilarea acestora si despre faptul ca in diverse parcuri si paduri ar fi fost descoperiti fie decedati, fie in stare de coma, copii carora le lipseau o parte dintre organele interne. Facem apel la cei care primesc asemenea mesaje sa nu le redirectioneze catre alte persoane, aceste mesaje sunt false si nu fac altceva decat sa creeze o stare de panica nejustificata”, mai precizeaza comunicatul.

Adevar sau provocare? Stiu ca niciodata nu iese fum fara foc, si mai stiu ca intotdeauna au existat astfel de situatii…Cand eram copii se furau copiii pentru „a face sapun din ei sau salam”… eram ingroziti de masini negre, de oameni ciudati de pe langa parcuri…si da, eram intr-un orasel de provincie, nu in Bucuresti.

Ce facem? Ne protejam cat putem, mai ales ca cei mici sunt ca argintul viu si ii scapam din ochi fara sa ne dam seama…

Traficul de organe, ca si cel cu copii sau cel uman a existat si va exista intotdeauna…Este un mod facil de a face bani atunci cand milioane de oameni sunt bolnavi, cand listele de asteptare pentru un transplant sunt lungi, cand gradul de compatibilitate este de 1 la cateva mii, cand cei ce au bani nu pot sa astepte (asa a fost mereu) si sunt dispusi sa dea oricat pentru a ajunge la ficatul sau rinichiul dorit…
Si ce poate fi mai usor? Acum cativa ani ziarele erau pline de anunturi cu tineri fara posibilitati materiale care isi vindeau cate un organ. Probabil, e mult mai usor pentru unii, sa nu mai plateasca organul dorit si sa se poata imbogati.

Te poti numi OM? Din start incepand cu medicii care le preleveaza si le implanteaza primitorului (caci, scuzati-ma nu cred ca cel ce preleveaza organele nu stie situatia si nu-si umple si el buzunarele) si terminand cu cei ce au cunostinta de asa ceva si nu fac nimic!

Asta e realitatea…cruda de altfel…si totusi, daca e adevarat, nu ar fi mai corect domnilor de la Politia Capitalei sa spuneti adevarul? Aveti copii care va asteapta acasa? Aveti bodyguard pentru ei si va poate garanta cineva siguranta lor?

Daca nu se poate face nimic in aceasta privinta, si in aceste zvonuri exista cea mai mica urma de adevar, aveti bunul simt si spuneti atat ” Dragi parinti, aveti grija, se rapesc copii pentru trafic de organe”.
V-am fi recunoscatori!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s